coronaveilig op Prikkebosk


Fijn dat je komt logeren op boerderij de Prikkebosk. We heten je van harte welkom! Je bent er even helemaal uit. Echter, ook tijdens je verblijf hier gelden de landelijke maatregelen zoals deze worden gecommuniceerd door het RIVM en de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl )
We geven hier duidelijk aan wat jij van ons en wij van jou verwachten. Bedoeld dat je lekker kunt ontspannen op Prikkebosk. Van jou en je gezelschap verwachten we dat je instemt met dit schrijven en je houdt aan de aanwijzingen. Met als doel elkaars gezondheid te beschermen.

Vooraf:
Ben je verkouden? Heb je koorts? Wanneer het antwoord op één of alle beide vragen ‘ja’ is, verwachten we dat je thuis blijft. Dat geldt ook voor je huisgenoten. Wanneer je op Prikkebosk bent en verkouden wordt en/of koorts krijgt, verwachten we dat je direct contact met ons opneemt. (06 28802118 Hieke)

We gaan er vanuit dat je je houdt aan de basisregels:
 • Heb je klachten? Blijf dan thuis.
 • Ben je ook benauwd of heb je koorts? Dan moeten ook huisgenoten thuis blijven.
 • Houd 1,5 m afstand
 • Schud geen handen
 • Hoes en nies in je elleboog
 • Was vaak je handen (met zeep en water en langer dan 25 sec)
 • Gebruik papieren zakedoekjes
 • Vermijd drukte
Aangepaste inrichting
De inrichting van de Prikkebosk is aangepast. Zowel binnen als buiten. Hiermee wordt je in de gelegenheid gesteld om 1.5m afstand te houden tot elkaar. Ieder gezin/huishouden heeft een eigen kamer met sanitair voor eigen gebruik. We raden af binnen te lopen in andermans kamer en/of gebruik te maken van andermans sanitair. Buiten heeft elk gezin een eigen picknicktafel met >1,5m afstand tot elkaar.

De living met keuken:
 • Is gezamenlijke ruimte.
 • houd je aan de basisregels.
 • ieder gezin heeft en houdt een eigen eethoek.  
 • spreek met elkaar af hoe en wanneer wie de keuken gebruikt.   
 • was vaak je handen. Werk met één of twee personen in de keuken.
 • het meubilair mag niet (of slechts in overleg) worden verplaatst.
Er op uit
Bij het doen van de boodschappen, een dagtrip of bezoeken van een restaurant in de regio gelden, net als in de rest van Nederland, bepaalde regels. Het is wijs om, in geval van dagtrip of uit eten, vooraf even contact op te nemen en te informeren naar hoe het is geregeld. Houd je aan de geldende regels.  

Hygiëne
Wij zorgen met nog meer aandacht dan anders voor een optimale hygiëne van de accommodatie. Alle ruimten zijn secuur en systematisch gereinigd. Met extra aandacht voor contactpunten als deurkruk, lichtschakelaars, tafel, stoelen, keuken en sanitair. Daarnaast is het bed-, bad- en keukenlinnen schoon en royaal aanwezig.
Bij iedere kraan vind je handzeep. Was vaak en langdurig je handen. Verschoon dagelijks hand- en keukendoeken. Doe ze in de daarvoor bestemde wasmanden. Je krijgt ze schoongewassen (60grC) weer retour.
Wanneer je het speelgoed tussendoor wenst schoon te maken kun je gebruikmaken van de daarvoor aanwezige keukendoeken en afwasmiddel.
Buiten is de meest veilige plek! Met frisse lucht en ruimte. Maak daar gebruik van. Ventileer 24/7 alle ruimten door tenminste één raam (die mét hor) open te laten.
We vertrouwen erop dat je je bewust bent van je eigen gedrag. Je bent mede verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en die van de mensen om je heen.

Contactgegevens huisarts/alarm:
Huisarts D van den Bremer Mûnewei 14, 9104 CX Damwâld          -           0511 421316
Dokterswacht Friesland (s avonds en tijdens het weekend. Op afspraak):  Birdaarderstraatweg 70-A, 9101 DC Dokkum  -           0900 – 112 7 112
Algemeen alarmnummer: 112

NAW-gegevens
Bij aankomst ontvang ik graag van één van jullie de contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer, ook mobiel). Dit wordt gebruikt voor het geval we jullie moeten informeren in acute situaties.

We wensen jullie een geweldige tijd toe op Prikkebosk!